A Velencei-tavi osztálykirándulások,vízi, kerékpáros és gyalogtúrák legjobb kiindulópontja Velence.  Könnyen megközelíthető a Velencei-hegység, a vízitúrák előbb elérik a nádast, és itt mutatja legszebb arcát a tó.

panorama

A Velencei Sárkányhajó Bázis  közvetlenül a tóparton fekszik, előtte halad el a velencei-tavi kerékpárút, a vasútállomás 50 méter! (menetrend)

Osztályközösségek vagy egész iskolák részére biztosítunk  tartalmas, aktív kikapcsolódást. Vízi túráinkhoz kiegészítő programként kerékpáros és gyalogos túrákat, szórakoztató ismeretterjesztő programokat (kincsmosás, virtuális űrutazás), társasjátékokat, lengőtekét,  trambulinozást kínálunk.  Szolgáltatásainkból könnyen összeállítható egy izgalmas egész napos kirándulás. Közvetlenül a bázis mellett található Vitorlás Motel könnyűvé teszi a több napos osztálykirándulások tervezését.  Igény esetén megszervezzük a csapatok étkezését, de tűzrakóhelyünkön kipróbálhatják magukat az osztályok vállalkozó kedvű szakácsai is.
Rossz idő esetén értékben azonos érdekes  programokból  B-tervet állítunk össze.

Osztálykiránduláshoz és Velencei-tavi nyári táborozáshoz ajánlott programjaink:

SÁRKÁNYHAJÓTÚRÁK:

Egy vagy több órás kirándulás az óvodás korosztálytól a középiskolásokig

TEMATIKUS KALANDTÚRÁK:

A kalandtúrákon egy kitalált történet szereplői lesznek a játék résztvevői. A játék fejleszti a navigációs készséget, összekovácsolja a csapatot. Az úton kiderül kik az osztály irányító kezdeményező egyéniségei. Ha a jó időt nem is, de a jókedvet garantáljuk!

KOMBINÁLT TÚRÁK:

Egész napos tartalmas program általános- és középiskolásoknak egyaránt

ÍGY SÁRKÁNYHAJÓZUNK MI!

A vendégek a Sárkányhajó Bázisra érkezés után raktárunkban mentőmellényt és lapátot kapnak.
(Értékeik itt a visszaérkezésig biztonságban vannak.)
A felszerelések átvétele után lesétálunk a kikötőbe, ahol várnak ránk a sárkányhajók.

oktatas

A csapatok a vízreszállás előtt -az évek alatt kialakult protokoll szerint- mindenre kiterjedő eligazítást kapnak. Beosztjuk a hajók legénységét. Az evezősök kiválasztják kivel szeretnének egy padon ülni. A hajókat az így kialakult párokból a kormányosok osztják be. Megtanítjuk a helyes lapáttartást és a haladáshoz elengedhetetlen vezényszavakat.

beszallas

A hajók egy stég mellett várják, hogy a csapatok beszálljanak. Beszálláskor a beszállító személyzeten kívül két fő tartózkodhat a stégen. Kikötött hajó nem tud felborulni, viszont ki lehet esni belőle!
Mivel már vízen mozgunk fokozottan ügyelünk a vendégek biztonságára, segítünk a beszállásnál.

indulas1

Amikor a hajók megteltek elkötjük őket és kezdődik a kaland!

Mivel a tó élővilágát nem akarjuk megzavarni azokra a túrákra amelyekkel a nádban közlekedünk, nem viszünk magunkkal dobot. Akik ragaszkodnak a doboláshoz edzés jellegű sárkányhajós programunkat válasszák.

kiszallas

A kikötés az egyik legbonyolultabb feladat. Érdemes a kormányos utasításaira figyelni.

Kiszállásnál szintén nem árt óvatosnak lenni.

A túra az eszközök leadásával ér véget. A programok mellett megadott időptartamok a megérkezéstől a lapátok és mellények leadásáig értendők.